کشف اولین بقایای فسیلی مرجانهای ۸ تیغه در ایران
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ یک تیم پژوهشی متشکل از فسیل شناسان اسپانیا، بلژیک و ایران موفق به کشف و شناسایی فسیلهای آکتوکورال از سنگهای کربنیفر منطقه طبس با قدمت حدود ۳۲۰ تا ۳۲۳ میلیون سال پیش شدند.
فسیلهای مطالعه شده در این پژوهش متعلق به اواخر دوران پالئوزوییک و دوره کربنیفر هستند که از منطقه ازبک کوه واقع در شمال شهرستان طبس کشف شدهاند که در این منطقه از ایران، وجود دریای قدیمی مرتبط با اقیانوس پالئوتتیس را در این مناطق نشان میدهند. همچنین در این مطالعه، فسیلهای مشابه با منطقه طبس، در مناطق دیگر جهان ازجمله کانادا، امریکا، مکزیک، مراکش، الجزایر، اسپانیا و چین نیز یافت شدند.
مرجانهای هشت تیغه یا آکتوکورال یا Alcyonacea گروهی از آنتوزوآها هستند که در محیطهای ریفی در دریاهای امروزی شامل حدود 3000 گونه از ارگانیسمهای دریایی است که شامل مرجانهای آبی ، مرجانهای نرم ، مدادهای دریایی و بادبزنهای دریایی هستند. امروزه این موجودات در اقیانوس هند و بخش غربی اقیانوس آرام بیشترین تنوع و فراوانی رادارند. بااینحال این موجودات به دلیل داشتن بافت نرم کمتر به حالت فسیل یافت میشوند و مطالعه فسیل این موجودات بسیار نادر و کمیاب است.
تنها بخش سخت بدن آنها «اسکلت» میتواند بهصورت فسیل یافت شود، قطعات آهکی بسیار کوچکی به نام اسکلریت ( sclerites) است که بهسختی حفظشده و تشخیص داده میشود.
مهدی بادپا دانشآموخته دانشگاه فردوسی مشهد و مدرس دانشگاه پیام نور مرکز قم، پ Esperanza Fernández ‐ Martínez از دانشگاه Leon اسپانیا، Ismael Coronado و Sergio Rodríguez از دانشگاه مادرید اسپانیا و Francis Tourneur از دانشگاه لییژ بلژیک، نویسندگان این مقاله هستند.
انتهای پیام/4085/
انتهای پیام/